Niska temperatura zaustavila semafore

BOR – Niska spoljna temperatura i led poslednjih dana nisu stvorili probleme samo vozačima i pešacima. Semafori u ulicama Moše Pijade i Nikole Pašića nisu radili jer su se zbog leda pokvarili senzori na njima.
U Direkciji za izgradnju Bora kažu da su od 25. decembra, kada se problem pojavio, nekoliko puta bezuspešno pokušavali da puste ove semafore.

„Od 25. decembra, kada je u ulici Nikole Pašića na semaforu, od leda i hladnoće, senzor počeo da radi nekontrolisano, nekoliko puta smo pokušavali da ga popravimo i pustimo u rad, ali bezuspešno. Danas je taj semafor popravljen, ponovo je u funkciji, jedino ne radi gornji deo „laterna“ ili viseći semafor ne radi. On je udaren i slomljen pre nešto više od mesec dana. Naručili smo ovaj deo i za pet do šest dana bi trebalo da stigne. Slična situacija bila je i sa semaforima u ulici Moše Pijade, gde su takođe senzori prestali da rade. Osposobljen je semafor na raskrsnici ulica Moše Pijade i Albanske Spomenice, a još uvek traje popravka semafora kod škole „Sveti Sava“.“
– kaže Verica Aničić, direktor Direkcije za izgradnju Bora.
 
Ukoliko bude još ledenih dana i pokaže se da ponovo postoje problemi sa na semaforima, biće neophodna zamena senzora što je ozbiljnija investicija, kažu u Direkciji za izgradnju Bora.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ecsep“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *