Nošenje zaštitnih maski najvažnije u toku epidemije

MAJDANPEK – Sa dolaskom leta korona virus nije nestao i svakodnevno smo svedoci crnih bilansa iz bolnica širom Srbije. U Majdanpeku je  zvanično ovaj virus potvrdjen kod dve osobe, mada se očekuju rezultati 18 PCR testova iz laboratorije ,, Vatreno oko,, u Beogradu. Sve su to pacijenti sa upalama pluća i dnevno se u Covid ambulanti od dvadesetak pacijenata, koliko se u proseku javi sa simptomima nalik koroni, kod tri do četiri  lica otkrije pneumonija, zbog čega se upućuju na dalje lečenje.

 Ono što svaki pojedinac može učinti za svoje i zdravlje svojih najbližih je odgovorno ponašanje, koje , izmedju ostalog podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski, koje nas , poručuju lekari, mogu sačuvati samo ako ih pravilno nosimo.

,, Iako u većoj meri naši sugradjani poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski, posebno u zatvorenom prostoru, jedan veliki broj ne koristi ovu vrstu zaštite na pravi način, pa se tako često maska može videti na bradi, samo preko usta, u ruci, što sve zajedno samo doprinosi kontaminiranju organizma,, naglašava doktor Nikola Stefanović, direktor majdanpečke Opšte bolnice.

Opštinski štab za vanredne situacije Majdanpek doneo je na poslednjoj sednici i obavezujuću meru nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, kao i u javnom i taksi prevozu. Za kontrolu sprovodjenja ove mere zaduženi su komunalni redari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *