Nova cena vode, boravišne takse i poreza

Odbornici Skupštine opštine Boljevac usvojili su odluke o visini boravišne takse i poreza na imovinu za narednu godinu i dali saglasnost  Javnom komunalnom preduzeću Usluga, za povećanje cene vode u iznosu od sedam procenata.  Na sednici je usvojen i set odluka vezan za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Halovu i rešenje o imenovanju opštinske izborne komisije.

BOLJEVAC – Odbornici Skupštine opštine Boljevac usvojili su odluke o visini boravišne takse i poreza na imovinu za narednu godinu i dali saglasnost  Javnom komunalnom preduzeću Usluga, za povećanje cene vode u iznosu od sedam procenata. Visina boravišne takse koja se naplaćuje za smeštaj gostiju u Boljevcu će naredne godine iznositi 110 dinara za grupu naselja sa izgrađenom turističkom infrastrukturom i 70 dinara za naselja svrstana u drugu grupu po ovom kriterijumu. Porez na imovinu se neće značajnije menjati, a primedbu na prosečnu cenu kvadratnog metra nepokretnosti imao je odbornik Jedinstvene Srbije, Zoran Radivojević

Na sednici je usvojen i set odluka vezan za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Halovu i rešenje o imenovanju opštinske izborne komisije.

Odbornici Jedinstvene Srbije su imali primedbe i na sastav izborne komisije, odnosno zastupljenost njihovih predstavnika. Prema obrazloženju stručne službe, odbornici Jedinstvene Srbije, koji su u koaliciji sa SPS-om, nisu dostavili Skupštini obaveštenje o izlasku iz koalicije i formiranju sopstvene odborničke grupe. Sastav komisije je sačinjen u skladu sa postojećim brojem mandata stranaka i grupa građana u lokalnom parlamentu. Nakon sprovedene procedure, rešenje o sastavu izborne komisije će biti izmenjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *