Nova stolarija na borskoj “Crvenkapi”

BOR – Na najstarijem obdaništu u Boru „Crvenkapa“ završeno je postavljanje nove pvc stolarije. Za ovu namenu iz republičkog budžeta opredeljeno je 4,2 miliona dinara. Reč je o projektu Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, kojim se značajno doprinelo unapređenju energetske efikasnosti objekta. Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi u Boru zamenom stolarije u Crvenkapi završen je prošlogodišnji  investicioni ciklus u održavanje i izgradnju obdaništa u Boru.

Ono što smo danas primetili je da je unutra mnogo toplije I mnogo lepše za našu decu koja tu borave. Ono što ćemo u ovoj godini uraditi u ovom obdaništu jeste rešavanje pitanja krova koji je problematičan I naravno da pripremimo dokumentaciju za fasadu koja je neophodno da se uradi u ovom objektu. Iz godine u godinu ćemo nastaviti sa onim što smo počeli prethodnih godina da se nivo obrazovanja u školskim I predškolskim ustanovama podigne na najviši nivo. Ja sam siguran da je grad Bor jedinstveni u Srbiji kada je reč o investicijama u obrazovanje I da upravo kroz njih, kada govorimo o održivosti objekata I o podizanju kvaliteta nastave, da li to bili najmanji naši sugrađani, osnovci ili srednjoškolci imaju najbolje uslove za rad. Na njima je da budu dobri kao što jesu I da nam donose najbolje rezultate sa takmičenja kada odu van Bora” naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ovo renoviranje je od izuzetnog značaja za objekat Crvenkape jer se, osim tekućeg održavanja, u njega veoma malo ulagalo.

Ja bih se zahvalila ovom prilikom Ministarstvu za demografiju i natalitet i gradonačelniku Bora što smo zajedno uvideli šta su problemi našeg grada I ustanove. Na taj način smo napravili prioritete I ulažemo u poboljšanje energetske efikasnosti , jer ovaj objekat je iz 1967. godine I mislim da je bio prioritet da se radi stolarija. Krov je isto problem. To će se raditi u narednom periodu, već su predviđena sredstva i fasada, a u planu nam je da apliciramo za postavljanje ograde u svim vrtićima” istakla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove “Bambi“ Bor

U sklopu projekta Ministarstva za demografiju i populacionu politiku u planu je da se dvorište Crvenkape opremi novim rekvizitima za zabavu i rekreaciju mališana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *