Novčana pomoć za socijalno ugrožene u Majdanpeku

MAJDANPEK – Lokalna samouprava u Majdanpeku budžetom za ovu godinu 12 miliona dinara izdvojila je za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Prema podacima Centra za socijalni rad u prvoj polovini godine isplaćeno je oko 5,5 miliona dinara, što znači da će i do kraja godine biti dovoljno sredstava. Na osnovu jednokratne novčane pomoći meštanima ove opštine od ukupnog iznosa do sada je isplaćeno dva miliona i 756 hiljada dinara.

„Prateći neku dinamiku mi se uklapamo u ono što nam je lokalna samouprava odobrila. Konkretno za jednokratne novčane pomoći imali smo 693 isplate. Svi ovi građani dobili su neku vrstu pomoći.  Socijalno ugroženi građani novac su uglavnom potraživali za nabavku hrane, lekova, za odlazak na specijalističke preglede ili kupovinu pomagala. Novac je izdvajan i za dečije ekskurzije, uglavnom se radilo o deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju inkluzivno obrazovanje, a tu su i mališani iz socijalno ugroženih porodica. Na ovaj način ukupno smo pomogli 64 učenika u ukupnom iznosu 402.489 dinara. Sve ovo znači da smo ozbiljno radili na pomoći građanima kojima je pomoć neophodna i trudimo se da odmah pomognemo, pristupimo konkretnim merama i brzo delujemo“ – rekla je Vesna Tričković, direktor Centra za socijalni rad u Majdanpeku.

Radi veće efikasnosti i uštede u radu, Centar za socijalni rad u Majdanpeku od 1. septembra korisnicima koji ostvare pravo na novčanu pomoć, sredstva će slati putem Pošte na kućnu adresu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.