Nove medalje borskih klubova

Borski kikbokseri nastupali su na reviji „Najbolji borci Balkana“ u Nišu, u konkurenciji 1200 takmičara iz država bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Austrije. Boban Nikolić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 57 kilograma, Damir Sejdija bio je najbolji mlađi junior u disciplini lou-kik, u kategoriji do 54 kilograma, u kojoj je u finalu pobedio domaćeg takmičara, a u disciplini kiklajt, u kategoriji do 57 kilograma, u kojoj je imao tri borbe, poražen je u finalu od reprezentativca Mađarske. Nikola Kolev poražen je u polufinalu seniorske kategorije kiklajt kontakta do 70 kilograma. Najpre je savladao predstavnika Surčina, a potom je poražen, na poene, od evropskog i svetskog prvaka u ovoj disciplini Jožefa Balinta iz Mađarske.

Borski karatisti osvojili su devet medalja na poslednja dva turnira u sezoni, u Beogradu i Čačku, dve zlatne i sedam bronzanih. Alen Sejdija i Marta Miletić bile su najbolje u kategoriji, Lazar Milić osvojio je dve bronzane medalje, a petogodišnji Dušan Miletić debitovao je na turniru Nipon ten u Beogradu kao najmlađi takmičar u zvaničnoj konkurenciji. Na 41 takmičenju, Karate klub Bor osvojio je ove godine ukupno 113 medalja.

Mladen Mišković iz Streljačkog kluba Metalac osvojio je srebrnu medalju u finalu Lige centralne Srbije, u Jagodini, u disciplini standardna vazdušna puška, sa rezultatom 560 krugova. Marija Belčić zauzela je četvrto mesto za borski klub u istoj disciplini, sa 378 krugova.

U organizaciji Asocijacije Sport za sve, na Stadionu za male sportove u Boru održano je takmičenje u šahu. Najbolji u konkurenciji 12 igrača bio je Milan Spasić, koji je osvojio 9,5 poena. Osam poena imao je Zoran Simonović, a 7,5, na trećem mestu, Srećko Stanković. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Bora, a najuspešnijim takmičarima dodeljene su prikladne nagrade.

 

Nove medalje borskih klubova, 17.decembar 2018.(RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.