Nove mere energetske sanacije u opštini Majdanpek

Opština Majdanpek i Ministarstvo energetike sa po dva miliona dinara subvencionisaće u 2023. godini dve mere energetske sanacije stambenih kuća i stanova, koje se odnose na ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i radove na ugradnji kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek raspisalo je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 2023. godini, koji će biti otvoren do 13. aprila.

Ovoga puta reč je o meri ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, namenjenoj vlasnicima porodičnih kuće i radovima na ugradnji kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, što se odnosi na stambene zajednice”, rekla je Mirjana Cakić Mladenović, šef Odeljenja za privredu i javne delatnosti, dodajući da će realizaciju ovih mera lokalna samouprava subvencionisati sa dva miliona dinara i isto toliko nadležno ministarstvo.

Osim ove odluke članovi majdanpečkog Veća usvojili su i predlog Rešenja o odobravanju posebnih programa u oblasti sporta u tekućoj godini, za šta će iz budžeta biti izdvojeno deset miliona dinara, od čega  najviše,  2,7 miliona  za školski sport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.