Nove odluke Opštinskog veća u Majdanpeku

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek donelo je Odluku o davanju na korišćenje poslovnog prostora, u javnoj svojini Policijskoj stanici u Majdanpeku. Reč je  o bivšem poslovnom prostoru Zlatare Majdanpek, u prizemlju objekta jedinice lokalne samouprave, veličine 182 kvadratna metra, koji će biti preuređen za potrebe Policijske stanice, u Majdanpeku. Novi prostor, koji će biti ustupljen bez naknade, značiće bolje uslove za obavljanje upravnih poslova, a biće rešen i problem nedostajućih prostorija, pre svega, za boravak privremeno privedenih lica, koja su do sad prevožena do Policijske uprave u Boru. Jedan od problema Policijske stanice, u Majdanpeku, je i neadekvatan prostor za skladištenje oduzetog oružja, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine, koji je dodao da će na ovaj način lokalna samouprava obezbediti bolje uslove za rad policijskih službenika, a s druge strane, smanjiće se gužve građana ispred šaltera.

Osim ove, članovi Veća usvojili su i Odluku o obrazovanju Saveta za zdravlje opštine Majdanpek, za čijeg predsednika je imenovan doktor Dragan Fudulović. U narednih mesec dana, predstavnici Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, upoznaće članove novoformiranog Saveta sa Planom javnog zdravlja u opštini Majdanpek, u narednih deset godina.

Nakon utvrđivanja rang liste sportskih organizacija, na sednici Opštinskog veća Majdanpek konačno je usvojen i predlog za budžetsko finansiranje  sportskih udruženja i organizacija, iz kojeg je izuzet jedino Bodi bilding fitnes klub „Gym 030“.

Iako je dnevnim redom bilo predviđeno razmatranje i informacije o poslovanju javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, ova tačka je, na predlog  predsednika Opštine, odložena za narednu sednicu, kojoj bi trebalo da prisustvuju i direktori pomenutih preduzeća. Ono o čemu se, ipak, kratko diskutovalo, jeste stanje u pojedinim preduzećima, pre svega Javnom stambenom, čiji su rashodi veći od prihoda, i Toplani, koja trenutno ima potraživanja za nenaplaćene usluge od čak 174 miliona dinara, od čega 124 miliona duguju građani, a 50 miliona dinara pravna lica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *