Novi buldožer u Rudniku bakra Majdanpek

Nakon šest novih teških vozila marke „Belaz“, nosivosti 220 tona i hidrauličnog bagera, u Rudnik bakra Majdanpek stigao je i novi buldožer „Komatsu 275“.

„Zahvaljujući angažovanju radnika buldožer je sklopljen za samo dva dana i već uveliko radi na odlagalištu „Ujevac“. Radi se, inače, o buldožeru srednje veličine, s obzirom na to da u rudniku imamo i veći i manji. Sa motorom od 335 kilovati, odnosno 449 konjskih snaga, radnom težinom od 50 tona, novi buldožer je mašina koja omogućava obimniju proizvodnju“,  ističe Bratislav Blagojević, pomoćnik direktora Rudnika bakra za elektromašinstvo.

„Nabavkom novog buldožera u značajnoj meri je pojačana pomoćna mehanizacija, koja je u proteklom periodu bila usko grlo u proizvodnji, s obzirom da je od postojeća tri, radio samo jedan“, dodaje Andreja Marković, pomoćnik direktora RBM-a za rudarstvo.

„Uskoro bi trebalo da osposobimo još dva buldožera, koji trenutno nisu u funkciji, nakon čega bi u proizvodnji bila ukupno četiri, što bi omogućilo nesmetan rad“, kaže Marković.

Pored novih dampera, bagera i buldožera, do kraja godine u Rudnik bakra Majdanpek treba da stigne još jedna nova bušilica, što će sve zajedno ubrzati raskrivanje ležišta na Južnom reviru Površinskog kopa.

Novi buldožer u RBM –u, 16. oktobar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Cohtp9300TE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.