Novi smećari za borsko komunalno preduzeće

BOR – Vozni park Javno komunalnog preduzeća “3. oktobar” u Boru dopunjen je sa dva nova kamiona smećara za sakupljanje i transport otpada iz borskih sela. Novi kamioni nabavljeni su iz projekta IPA fonda prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Osim nabavke novih vozila, sastavni deo ovog projekta su formirane mape divljih deponija na teritoriji Bora, urađena analiza postojećeg stanja i promocija ekološke svesti u gradu. Ukupna vrednost projekta je 178.000 evra.

Analize su pokazale da u Boru imamo veliki broj divljih deponija, a šest je velikih koje moramo da uklonimo u narednom periodu kroz rad komunalnog preduzeća „3. oktobar“. Moramo raditi i na podizanju svesti sugrađana da se saradnjom sa ovim kolektivom izbegne njihovo formiranje. Komunalno preduzeće je spremno i ima sve kapacitete da u svakom trenutku odreaguje na poziv naših građana. Iz ovog projekta stičemo iskustvo više, kako se ponašati sa divljim deponijama, na koji način podići nivo odgovornosti i svesti naših sugrađana, a i ova vozila su jedan od sastavnih delova projekta koja će sigurno pomoći u radu JKP „3. oktobar“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

JKP „3.oktobar“ u Boru sada poseduje sedam kamiona smećara i još 25 većih vozila, uz prateću manju mehanizaciju. To svakako podrazumeva da kvalitet pružanja usluga ovog preduzeća mora biti na visokom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *