Novo železničko stajalište u Debelom Lugu

0

MAJADNPEK – U okviru ovogodišnjeg plana uređenja sela, u Mesnoj zajednici Debeli Lug, u opštini Majdanpek, u toku su radovi na izgradnji novog železničkog stajališta.

Za desetak dana, kada se očekuje završetak radova, Debelolužani bi trebalo da dobiju primeren i bezbedan prostor u kojem će čekati vozove, koji kroz ovo selo prolaze četiri puta dnevno, iz pravca Zaječara i Požarevca.

Debelolužani, kao i meštani ostalih sela Gornje reke, železnički saobraćaj mnogo više koriste od autobuskog. Pored znatno jeftinijeg prevoza i putovanje je dosta kraće. Primera radi, pružna deonica do Bora je za tridesetak kilometara kraća u odnosu na putovanje autobusom, pa je jasno koliko će nam značiti završetak novog stajališta”, napominje Dragan Iljenkarević, odbornik iz Debelog Luga u Skupštini opštine Majdanpek.

Nova železnička stanica zameniće staro stajalište koje je izgrađeno pre 40 godina, ali koje u poslednje vreme nije ni bilo u funkciji, tako da su meštani Debelog Luga morali da koriste  glavnu, majdanpečku železničku stanicu.

Vrednost radova je 460 hiljada dinara, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *