„Novogodišnja bajka“ za najmlađe Borane

0

BOR – Na gradskim ulicama u Boru sve je spremno za Novu godinu, međutim za najluđu noć doček na otvorenom, kao i u gradovima širom Srbije, ne planira se ni u gradu bakra. Lokalna samouprava odlučila je da sredstva koja uštedi od dočeka usmeri u fond za populacionu politiku i na taj način pomogne parovima koji pokušavaju da postanu roditelji. Ipak, za poslednji dan ove godine Opština Bor i javna preduzeća pripremili su celodnevni program za najmlađe pod nazivom „Novogodišnja bajka“. Program Centra za kulturu u amfiteatru Doma kulture počinje u 11 sati predstavom „Izgubljeni Deda Mraz“, zatim slede etno koncert, predstava „Uspavana lepotica“, kao i nastup učesnika takmičenja „Pevaj svoju pesmu“.

 „Kao i prethodne godine, Opština Bor se i ove godine odriče skupog koncerta i zapravo sva sredstva prebacujemo za pomoć mladim bračnim parovima koji ne mogu da se ostavre kao roditelji. Planiramo da dva miliona dinara odvojimo za veštačku oplodnju. I ove godine pripremili smo paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica i korisnike Narodne kuhinje. Ovog puta je sve usmereno ka deci, pa smo u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama organizovali „Novogodišnju bajku“. Želimo da borskim mališanima izađemo u susret i da im na neki način uveličamo ovaj dan. Program počinje 31. decembra u 11 sati, a dodelu paketića zakazali smo za 14 časova“ – istakla je Maja Bakoč, član Opštinskog veća.

Opština Bor za decu iz socijalno ugroženih porodica pripremila je 550 paketića. Poslednjeg dana ove godine, u okviru celodnevnog programa, Turistička organizacija opštine Bor na platou Doma kulture organizuje Novogodišnji bazar. Štandovi izlagača biće otvoreni do 17 časova.

 „Turistička organizacija opštine Bor ove godine učestvuje u novogodišnjem programu organizacijom Novogodišnjeg bazara prodajnog karaktera. Na štandovima će se naći novogodišnji ukrasi, pokloni i drugi proizvodi iz domaće radinosti. Za sada imamo prijavljenih 17 izlagača iz Bora, Negotina, Niša, Zaječara, Knjaževca i Sokobanje. Nastojaćemo da i u buduće organizujemo ovakve manifestacije i nadamo se da ćemo naredne godine imati još više zainteresovanih izlagača“ – rekla je Aleksandra Stojanović Čulinović, v.d.direktora Turističke organizacije Bor.

 Pokrovitelj manifestacije „Novogodišnja bajka“ je Opština Bor, suorganizatori su Centar za kulturu, Turistička organizacija, Ustanova Sportski centar, Javno preduzeće „Zoološki vrt“ i Javno komunalno preduzeće „3.oktobar“. Medijski pokrovitelj je Regionalna televizija Bor.

„Novogodišnja bajka“ za najmlađe Borane, 28. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *