Objavljen konkurs za upis u srednju školu

0
BOR – Do polaganja završnih ispita učenicima osmog razreda u Srbiji ostalo je mesec dana. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za upis u srednje škole, prema kome će za nešto više od 69 hiljada osmaka biti oko 77 hiljada mesta. U borskim srednjim školama nema novina u odnosu na prošlu godinu, pa će za oko 450 učenika osmog razreda, biti 488 mesta.
Učenicima osmog razreda na raspolaganju su dva odeljenja na društveno-jezičkom smeru i jedno na prirodno-matematičkom u Gimnaziji „Bora Stanković“. Ekonomsko-trgovinska škola ove godine upisaće po jedno odeljenje na smerovima turistički i pravni tehničar, finansijski administrator i odeljenje za komercijaliste. Četiri odeljenja odobrena su i Tehničkoj školi, na smerovima rudarski tehničar, tehničar za zaštitu životne sredine, tehničar za reciklažu i tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju. Najviše odeljenja odobreno je Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Boru, gde đaci mogu da izaberu da li će se školovati za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, mašinskog tehničara motornih vozila, administratora računarskih mreža, elektrotehničara energetike, tehničara drumskog saobraćaja ili za vozača motornih vozila. Jedno odeljenje upisaće i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“.
U konkursu, učenicima su dostupne detaljnije informacije o uslovima upisa u srednje škole, obrazovnim profilima, područjima rada i smerovima u svim školama u Republici Srbiji, po upravnim okruzima, kao i kalendar upisnih aktivnosti.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2q1y4l“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *