Obuka o bezbednosti u saobraćaju

BOR – Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u saradnji sa nadležnima u Gradskoj upravi, organizovali su u Boru obuku o korišćenju savremenih alata za unapređenje bezbednosti putne infrastrukture. Obuka je deo projekta „Bezbednost saobraćaja, Evropska Unija za Republiku Srbiju“. Projekat se sastoji iz tri komponente. Jedna od njih odnosi se na unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava za bolji i kvalitetniji rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, a poseban segment, zbog čega je projekat produžen, je unapređenje puteva na lokalnom području.

Namera je da se smanji broj poginulih i telesno povređenih, ali i ukupan broj saobraćajnih nezgoda. Da faktor „put“ koji utiče na bezbednost saobraćaja manje doprinosi nastanku nezgoda, jer poznato je da on zajedno sa ostalim faktorima učestvuje u 30 odsto saobraćajki“, istakao je na obuci Mladen Kovač iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Projekat „Bezbednost saobraćaja, Evropska Unija za Republiku Srbiju“ finansijski pomaže delegacija Evropske Unije u Srbiji, podržavaju Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, JP Putevi Srbije i Institut za javno zdravlje „Batut“.  Glavni koordinator realizacije projekta je Agencija za bezbednost saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *