Večeras počinje primena novih mera u kafićima i restoranima

U ugostiteljske objekte u zatvorenom, od večeras u 22 sata, kada počinje primena kovid propusnica, gosti će moći da uđu sa potvrdama o vakcinaciji ili preležanoj bolesti koje već poseduju u pisanom ili elektronskom obliku.

Isto važi i za negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata i antigenski test, ne stariji od 48 sati kao i rezultat testa na antitela, koji potvrđuje dovoljan nivo zaštite, ali pod uslovom da je izdat u državnoj ustanovi.

Kontrola poštovanja nove protivepidemijske mere počeće odmah uveče, ali će inspektori tada samo opominjati, a kažnjavaće od ponedeljka, 25. oktobra. Kazne su 300.000 dinara za pravno lice, 150.000 za preduzetnika, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redar koji ne bude radio svoj posao moraće da plati 30.000 dinara, a gost bez kovid-sertifikata, posle 22 sata – 5.000 dinara!

Gosti koji kafiće i restorane napuštaju pre 22 sata ne moraju da imaju kovid-propusnicu, koja je obavezna za one koji će u takvim prostorima boraviti duže ili do jednog sata posle ponoći, koliko je  dozvoljeno radno vreme.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *