Obuke o informatičkoj pismenosti i preduzetništvu

BOR – Do 17. oktobra u prostorijama Doma omladine u Boru, paralelno se održavaju  radionice „Uvod u predizetništvo“ i „Uvod u IT WordPress”, namenjene mladima koji žele da nauče veštine izrade sajtova ili da se bliže upoznaju sa preduzetništvom.

Radionice su deo projekta „Informatička pismenost i preduzetništvo – nove veštine za bolju zapošljivost mladih“, koji sprovodi Organizacija civilnog društva “Omladinsko turistički klaster Srem”, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u saradnji sa školom programiranja Beogradski institut za tehnologiju – BIT. Ovo je još jedan lep projekat namenjen mladima i drago nam je što su mladi Borani veoma zaintresovani. Veliko nam je zadovoljstvo i čast što smo ugostili predavače iz Omladinskog turističkog klastera Srem i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti”, rekao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća zadužen za omladinu i projekte.

“Radionice su namanjene mladima koji žele da nauče veštine pravljenja sajtova ili da se upoznaju bliže sa preduzetništvom, što podrazumeva saznanja o pravnim obavezama preduzetnika, izradu biznis plana i marketing. Ovde smo prvi put, lepo smo dočekani i obezbeđeni su nam svi uslovi za rad u Domu omladine Bor. Radionice se odvijaju paralelno u dve prostorije, tako da ćemo raditi tri dana po dve radionice i nadamo se da će mladi usvojiti što više znanja i veština”, rekla je Tamara Vukov predstavnik Organizacije civilnog društva “Omladinsko turistički klaster Srem”.

Interesovanje mladih za radionice u Boru, pretežno srednjoškolaca, bilo je veliko, kao i u Subotici i Šapcu, gde su realizovane u prethodnom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *