Obuke za efikasnije delovanje u vanrednim situacijama

BOR-Prvog dana predstavnici Nacionalnog  trening centra Ministarstva unutrašnjih poslova organizovali su u Boru obuku članova gradskog Štaba za vanredne situaciju čiji je cilj, pre svega, unapređenje rukovođenja u vanrednim situacijama radi što efikasnijeg delovanja. Posebno je staknut  i značaj izrade  procene ugroženosti, jer iz nje proizlazi plan zaštite i spasavanja ljudi i imovine.

„Cilj obuke je da u narednom periodu Štab funkcioniše mnogo bolje , da svi članovi znaju koji je njihov posao i naše dalje delovanje podignemo na viši nivo .To je i naša zakonska obaveza“, rekao je Danijel Aleksić,član Gradskog veća.

Želim da pohvalim inicijativu grada Bora da se obuka organizuje u cilju da pomognemo i što bolje pripremimo  za slučaj mogućih vanrednih situacija koje bi mogle da se dese na ovom području“, dodala je  zamenik načelnika nacionalnog trening centra Ministarstva unutrašnih poslova Slađana Milojković.

Obuka će u sredu biti održana i za poverenike civilne zaštite i njihove zamenike u gradskim i seoskim mesnim zajednicama da im se ukaže šta se od njih očekuje i koji su im zadaci u vanrednim situacijama.

Neke neaktivne poverenike smo promenili i očekujemo da će Štab da funkcioniše bolje“, naglasio je Danijel Aleksić.

Nepogode su sve češće, klimatske promene uzorkuju poplave, snegove požare i moramo razvijati sistem, zaštite i spašavanja, istakla je Slađana Milojković.

  Osim ovih, u lokalnoj samoupravi planiraju i obuku jedinica civilne zaštite opšte namene. Za sada na području grada Bora ima 65 dobrovoljnih pripadnika tih jedinica, a  u planu je i njihovo opremanje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *