Ocenjivanje učenika tokom epidemije

0

BOR – Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republički Krizni štab je doneo odluku da đaci mogu odgovarati u prostorijama škole tako da ocenjivanje bude u manjim grupama, uz poštovanje protivepidemijskih mera. Borske osnovne škole su utvrdile način rada za predstojeće ocenjivanje učenika.

„Predmetni nastavnici obaveštavaju razhredne starešine, a oni učenike kada mogu doći u školu da budu ocenjeni. Striktno se moraju poštovati sve epidemiološke mere, a da se ocenjivanje organizuje za manje grupe učenika kako je i preporučeno početkom godine. Po novom pravilniku o ocenjivanju nastavnici imaju mogućnost formativnog i sumativnog ocenjivanja odnosno ocena će biti formirana na osnovu rezultata učenika tokom onlajn nastave, kao i na osnovu znanja iz prethodnog perioda“ naglasio je Radiša Petković koorodinator rada borskih osnovnih škola“

U boskim srednjim školama, svaka ustanova će ponaosob odlučivati kako će biti organizovano ocenjivanje učenika koji nisu ocenjeni ili nisu zadovoljni predloženom ocenom. U Mašinsko elektrotehničkoj školi će tokom naredne sedmice biti organizovano ocenjivanje za učenike koji nemaju ocenu u tekućem tromesečju, a već od šestog aprila, na osnovu pristiglih prijava biće sačinjeni spiskovi i raspored učenika koji će odgovarati u školi, kažu nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *