Od ponedeljka dve kovid ambulante u Boru

BOR – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području grada Bora, a u cilju smanjenja gužve u Kovid ambulanti Rudar, od ponedeljka će u Domu zdravlja biti otvorena nova ambulanta za kovid pacijente, kojima je potreban kontrolni pregled. Ulaz će biti sa donje strane objekta iz pravca naselja Metalurg, ulaz broj 7.

Ambulanta će raditi svakog dana od 12 do 20 sati, dok će se radnim danima od 8 do 10.30 sati tu obavljati PCR testiranje.

Poslednjih dana u Kovid ambulanti Rudar u Boru se dnevno obavi i više od 130 pregleda, a u prepodnevnim satima i do 50 testiranja.

Od početka epidemije od korona virusa obolelo je 5.113 Borana, a preminulo je 196. U poslednja 24 časa na području grada Bora registrovano je 55 novih slučajeva oboljevanja od korone. Među obolelima je i 13 dece, deset školskog i tri predškolskog uzrasta. Deca imaju blagu kliničku sliku ove bolesti i na kućnom su lečenju. Aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je sada 510, kažu nadležni u borskom Domu zdravlja.

Na kovid odeljenju borske Bolnice je trenutno 26 obolelih, a zbog težeg zdravstvenog stanja tri pacijenta su na lečenju u zdravstvenoj ustanovi u Kruševcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *