Od profesorskih honorara učila za Tehničku školu Majdanpek

MAJDANPEK – Profesori Tehničke škole u Majdanpeku već treću godinu za redom odriču se svojih honorara za polaganje ispita vanrednih učenika, za potrebe nabavke učila koja nedostaju ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na ovu ideju došli smo jer većina profesora nije imala osnovna sredstva i učila za izvođenje nastave. Taj nedostatak ogledao se najviše u grupi elektro i mašinskih predmeta“, kaže Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole. „Odvajanjem honorara za ove namene u ovoj i prethodne dve godine sakupili smo blizu 700 hiljada dinara i za taj novac nabavili mnogo toga što nam je bilo neophodno. Pored devet kompjutera za ekonomsku grupu predmeta, nabavili smo i kompletan materijal za nastavu iz elektro struke. Kupili smo i najsavremeniju elektronsku tablu sa programskim paketom, zatim alat za mašinsku radionicu, a ovih dana uspeli smo da od ovogodišnjih honorara kupimo još jedan kompjuter sa pojačanim zvučnicima za kabinet engleskog jezika, projektor, kao i dva aparata za varenje i šest stega za odeljenje trećeg stepena varilac-bravar“, naglašava Janković.

Pored nabavljenih učila, od prikupljenih sredstava organizovan je i odlazak učenika elektro odeljenja do Hidroelektrane Đerdap, što je bio poseban  doživljaj i dragoceno iskustvo i za učenike i za profesore.

U Tehničkoj školi  kažu da će sa ovom praksom nastaviti i narednih godina, a drugim obrazovnim ustanovama ovaj potez majdanpečkih profesora može služiti za primer.

Od profesorskih honorara učila za Tehničku školu Majdanpek, 23. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=QvH4onbZYyg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.