Od vazdušnog oružja stradaju kućni ljubimci u borskim naseljima

BOR – Za sada nepoznata osoba, pre nešto više od nedelju dana vazdušnim oružjem u naselju Bor 2 u neposrednoj blizini dečijeg parka, nanela je teške povrede kućnom ljubimcu porodice Gavrić, mačoru po imenu Oliver, koji je od posledica povreda uginuo. Ovo nije prvi slučaj povređivanja kućnih ljubimaca u ovom naselju, jer je prema saznanjima Regionalne Televizije Bor u sličnoj situaciji bila još jedna mačka koja je iz vazdušnog oružja pogođena u glavu, ali je preživela.

U veterinarskoj službi kažu da do sada nisu imali slučajeve da je mačka pogođena iz vazdušnog oružja i da je od posledica preminula, ali naglašavaju da su olovne dijabole koje se koriste veoma opasne i za životinje i za ljude kada se zadrže u telu. Slučaj je prijavljen policiji, a za počiniocem se traga.

U Udruženju za zaštitu životinja „Borske šape“ naglašavaju da ovi slučajevi nisu usamljeni, jer pre nekoliko dana pas u naselju Banjsko polje uginuo od posledica trovanja, a otrov je bio bačen u neposrednoj blizini obdaništa u ovom naselju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *