Saopštenje ComNeta

SRBIJA – Udruženje elektronskih medija ComNet reagovalo je na, kako se navodi u saopštenju, neprofesionalizam novinara i jednostrani pristup u emisiji „Vladalac” koja je emitovana na televiziji N1.

Raznolikost uređivačkih politika medija u Srbiji je demokratska tekovina i svedoči o slobodi medija, koja je prisutna i jasno vidlјiva u našoj zemlјi. Ipak, kao medijsko udruženje, dužni smo da ustanemo u odbranu profesije i osnovnih standarda novinarstva, koji su u ovoj emisiji grubo prekršeni. Brojne uvrede izrečene na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kritičke kvalifikacije bez argumenata, upućuju na lični odnos prema predsedniku države, koji asocira na nastavak govora mržnje”, kažu u ComNetu.

Takođe, kako se navodi, uočlјiva je namera autora emisije da za sagovornike pozove javne ličnosti, koje su svoju netrpelјivost prema predsedniku pokazale već više puta i podsećaju kolege, da bi prostor u emisijama takvog  tipa trebalo da ponude  i onima koji bi o osobi koja je predmet emisije, rekli i nešto u njenu odbranu. U suprotnom, proizvod  nije nikakva novinarska forma, već  nepravedno i jednostrano suđenje. A upravo to je ponuđeno gledaocima  televizije, koja, drugima deli lekcije iz novinarstva”, navodi se u saopštenju Udruženja elektronskih medija ComNet.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *