Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Srbije u Majdanpeku

MAJDANPEK – Razmatranje pitanja opravdanosti rušenja brda u podnožju planine Starica u Majdanpeku, sa aspekta zaštite životne sredine, poštovanja važećih propisa i pravila struke, bila je tema sednice Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine, održane danas u Majdanpeku.

Sednici je predsedavao Aleksandar Jovanović – Ćuta, koji je na konferenciji na novinare, koja je prethodila zasedanju, istakao da je mesto gde treba da se razgovara o ovoj temi upravo Majdanpek, čiji građani žele i imaju pravo da znaju i  od struke čuju kakav je zapravo plan za Staricu. Izražavajući nezadovoljstvo zbog činjenice da mnogi koji bi mogli da odgovore na to pitanje nisu došli, Jovanović je naglasio  da će i ubuduće praksa ovog skupštinskog odbora biti da se sednice održavaju širom Srbije, gde postoje slični problemi ugrožavanja životne sredine.

Kako na sednici Odbora za zaštitu životne sredine nije bilo kvoruma, tako je izostalo i zvanično donošenje određenih odluka u vezi aktuelnih dešavanja na Starici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.