Odbornici SO Majdanpek o merama sprečavanja korona virusa

MAJDANPEK – Pre razmatranja predloženog dnevnog reda, današnja, 13. sednica Skupštine opštine Majdanpek počela je informacijom predsednika Opštine Dragana Popovića o merama koje je lokalna samouprava do sad preduzela u cilju sprečavanja pojave i širenja korona virusa.

Na opasku odbornika Dragana Manojlovića da bi svi građani trebalo da se podvrgnu preventivnim pregledima, Popović je, pozivajući se na reč struke, rekao da za tim nema potrebe, zamolivši pritom sugrađane da se pridržavaju uputstava epidemiologa, koji će ukoliko bude bilo potrebe, eventualno zaražene uputiti u Niš, na infektivnu kliniku. Upravo zato, pri Domu zdravlja, uređene su dve prostorije, jedna za opservaciju i druga za izolaciju pacijenata sa sumnjivim simptomima.

Nakon ove dopunske tačke i razmatranja aktuelne zdravstvene situacije, odbornici Skupštine opštine, usvojili su danas Odluku o socijalnoj zaštiti, Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih programa poslovanja javnih preduzeća u prošloj godini, Program rada Turističke organizacije, kao i Odluku o merama za suzbijanje poljske štete i zaštiti od spaljivanja organskih ostataka na poljoprivrednom zemljištu. Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, između ostalog, saglasnost je data na predlog imenovanja Predraga Radakovića, za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Majdanpek, u narednih godinu dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *