Odbornici SO Majdanpek usvojili pvi ovogodišnji rebalans budžeta

0

Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su prvi ovogodišnji rebalans, po kojem je budžet uvećan za 4,41 odsto , odnosno 99 miliona, tako da  sada iznosi dve milijarde 124 miliona dinara. Veći prihodi obezbediće i veća izdvajanja za budžetske korisnike, posebno za komunalne aktivnosti, rekla je, između ostalog, Gordana Nikolić  šef Odeljenja za budžet i trezor.

MAJDANPEK – U fokusu 15. redovne sednice Skupštine opštine Majdanpek bio je prvi ovogodišnji rebalans, kojim je budžet uvećan za 99 miliona i sada iznosi dve milijarde 124 miliona dinara i koji su odbornici većinom glasova usvojili.

Veći prihodi obezbediće i veća izdvajanja za budžetske korisnike, pa tako na dodatna sredstva mogu računati predškolska ustanova, odnosno osnovne i srednje škole, komunalne delatnosti, lokalni ekonomski razvoj, turistički sektor, kultura, sport i ostali„, rekla je, između ostalog, Gordana Nikolić, šef Odeljenja za budžet i trezor, koja je, nakon detaljnog obrazloženja rebalansa odgovarala i na pojedina pitanja odbornika opozicije.

Pred odbornicima se našao i Završni račun budžeta za 2023. godinu, po kojem je u narednu godinu preneto 316 miliona dinara, kao i izmene programa poslovanja lokalnih javnih preduzeća i s tim u vezi dopune programa korišćenja budžetskih subvencija. Zbog postavljenja na mesto pomoćnika predsednika Opštine, dosadašnji mandat Ivane Srbulović,sa liste SNS, dodeljen je Željku Mitiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *