Odbornici u Boru sutra o rebalansu i kadrovskim promenama

0

BOR – Za sutra u devet sati zakazana je treća sednica Skupštine grada Bora u novom sazivu. Pred odbornicima će se naći ukupno 34 predloga odluka koje su prethodno usvojili članovi Gradskog veća.

Najznačajniji predlog je odluka o prvom rebalansu gradskog budžeta u 2022. godini kojim se na osnovu povećanja prihoda u prva četiri meseca,  planira njegovo uvećanje za 36 odsto i sada iznosi pet milijardi i 122 miliona dinara. Najveći dodatni iznos u odnosu na važeću budžet predviđen je za komunalne delatnosti – 807 miliona dinara, od kojih je 674 predviđeno za subvencije, najviše borskoj Toplani, 300 miliona za nabavku uglja i 200 miliona za dugovanja za struju i Vodovodu 144 miliona takođe namenjenih dugovanjima za struju. Rebalansom su značajno uvećana i finansijska sredstva na većini ostalih pozicija, posebno ona namenjena zapošljavanju, obrazovanju i zdravstvu.

Na dnevnom redu su i kadrovske pomene. U ustanovi Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ predloženo je razrešenje dosadašnjeg v.d. direktora Nenada Petrovića, koji je podneo ostavku, a za ovu funkciju predložena je Bojana Dlbokić Dubočanin. U Centru za socijalni rad predlog je da se na mesto v.d. direktora imenuje Jelena Ristić, dok je dosadašnji direktor Saška Milošević predložena za mesto gradskog pravobranioca.

Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće i o prestanku mandata za tri odbornika – Nataši Jovanović, Vladimiru Stankoviću i Aleksandri Milosavljević i potvrđivanju mandata novim odbornicima.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune programa poslovanja i korišćenja subvencija u Toplani, Vodovodu, Bogovini i Zoološkom vrtu i izmene programa poslovanja Javnog preduzeća za stambene usluge Bor, 3. oktobra i Biznis inkubator centra.

Odlučivaće se i o predlozima izveštaja o realizaciji plana kapitalnih investicija u 2021. godini i planu za period do 2024. godine, kao i o predlozima o odbijanju četiri amandmana, koja su na nacrt rebalansa gradskog budžeta podneli odbornička grupa „Koalicija za pobedu Bora“ i Udruženje građana „Borci za Bor“.

Treća sednica Skupštine grada Bora zakazana je za prvi jul u devet sati uz direktan prenos na programima Radija i Televizije Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *