Odeljenje za dijalizu obeležava godišnjicu uspešnog rada

BOR-Brojnim predavanjima Odeljenje za dijalizu Opšte bolnice u Boru obeležava 21 godinu uspešnog rada. Najaktuelnija predavanja su bila „Dijaliza u doba korone“, na kojima je pacijentima objašnjeno koliko je opasan virus i kako da se ponašaju u uslovima kada se pojave bilo kakvi simptomi. Za sada je na ovom odeljenju registrovana samo jedna osoba obolela od korona virusa.

„Pošto su to pacijenti koji dolaze svakog drugog dana u Bolnicu rečeno im je da ukoliko imaju simptome jave se najpre telefonom. Imamo imamo posebnu prostoriju koja je naša kovid ambulanta, a imamo i sobu za dijalizu obolelih od korone,“ rekla je Danijela Buzejić, PR Opšte bolnice u Boru.

Broj bubrežnih bolesnika poslednjih godina je u porastu. Na odeljenju za dijalizu borske Bolnice, posle više od dve decenije rada, leči se  45 pacijenata, ima 14  dijaliznih mesta, a na početku rada bilo je pet aparata i osam bolesnika.

Među bolesnima imamo mlade pacijente, `86. i `96. godište i pacijentkinju koja je 25 godina na dijalizi. Mi smo kao jedna porodica, a lepa reč je za sve njih veoma značajna“, dodala je Danijela Buzejić.

Lepa reč, pogotovo u lečenju pacijenata, trebalo bi da bude sastavni deo terapije, ali je od izuzetnog značaja i opremljenost ove službe. Odeljenje za dijalizu  ima najsavremenije  aparate, tako da to omogućava i prijem pacijenata iz ostalih gradova borskog okruga.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *