Prikupljen novac za malog Nemanju

ZVEZDAN, ZAJEČAR – Vest da je osmogodišnjem dečaku potrebna pomoć za operaciju oka prvi je preneo portal „Glas Zaječara“. Odmah po objavljivanju u obezbeđivanje 150 hiljada dinara koliko je bilo potrebno za operaciju u Nišu, uključila se i fondacija „Iskorak“. Dejan Perić iz ove fondacije istakao je da je zavladalo veliko interesovanje i da je novac sakupljen u rekordnom roku.

„Mi smo se kao fondacija čuli sa roditeljima, upoznali sa problemom i odmah otvorili namenski račun i postavili kutije za prikupljanje novca po gradu. Odazvao se popriličan broj fizičkih lica, a u pomoć je pritekla i „Tekijanka“ koja je odmah uplatila 50.000 dinara, tako da je prikupljeno dovoljno para, čak i više nego što je potrebno, ali će se i taj novac iskoristiti za vanbolničko lečenje, za nabavku lekova i svega što je potrebno za Nemanju“.

Fondacija „Iskorak“ u Zaječaru postoji već sedam godina i radi isključivo na lokalu. Do sada su pokretali velike akcije poput one za nabavku histeroskopa za Zdravstveni centar Zaječar, dok se u poslednje vreme, na sreću, ili nažalost uključuju najviše u akcije u kojima je pomoć potrebna najmlađima.

„Fondacija „Iskorak“ je osnovana 2013. godine. Mi smo jedna mala lokalna fondacija, što znači da prikupljamo sredstva od fizičkih i pravnih lica sa teritorije grada Zaječara i van njega i ona su namenjena ljudima na teritoriji grada Zaječara, odnosno za ono što oni prepoznaju da je hitno i da je neophodno“.

Perić dodaje da je ova fondacija opravdala svoje postojanje, kao i da su Zaječarci humani ljudi, i da to pokazuje i podatak da je „Iskorak“ za sedam godina postojanja prikupio i podelio više od 4 miliona dinara novca koji su donirala fizička i pravna lica uglavnom sa teritorije Zaječara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *