ZAJEČAR – Porodica Dinić iz Zaječara nije iseljena iz porodične kuće u ulici Kragujevačkoj br. 9. Nekoliko desetina ljudi okupilo se ispred kuće kako bi pokušali da spreče izvršitelje da ih zbog duga od, kako kažu, 1.500 evra sa troje maloletne dece izbace na ulicu. Javni izvršitelj se pojavio u zakazano vreme, ali je samo uručio zaključak kojim se rešenje o iseljenju odlaže, jer je Miloš Dinić prethodno podneo predlog za odlaganje iseljenja.

Problem je počeo 2006. godine kada je započet sudski spor protiv Miloševe majke za dug koji je skoro u celosti izmirila i za koji, prema rečima Miloša Dinića oni nisu znali sve do 2013. godine.

Miloševa supruga Darija kaže da imaju tri maloletne ćerke i da moraju da se bore, jer su svi dokazi na njihovoj strani.

Advokat porodice Dinić, Ivica Miladinović kaže da je dobro što je odloženo iseljenje, ali je ubeđen da će se sa pritiscima za iseljenje nastaviti i da je podrška javnosti i dalje potrebna, kao i da će oni nastaviti sa sporovima koji se trenutno vode pred Upravnim sudom u Beogradu i pred Ustavnim sudom Srbije.

Komšije, prijatelji i svi ostali koji su se okupili bili su odlučni da ne dozvole iseljenje Dinića sa tri maloletne devojčice na ulicu i poručuju da će se okupiti u još većem broju svaki naredni put kada izvršitelj pokuša da ih iseli, a vest o odlaganju iseljenja dočekali su uz ovacije i aplauze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *