Odlukom većinske koalicije SNS-SPS u SO Negotin izglasane 33 tačke dnevnog reda

0
Sednica je s obzirom na obiman dnevni red potrajala samo oko tri sata efektnog rada, a od 45 odbornika redovnog skupštinskog saziva, u radu dvanaeste sednice učestvovalo je njih 40.
NEGOTIN – Na današnjoj sednici SO Negotin odbornici su razmatrali 33 tačke dnevnog reda. Na samom početku, tokom donošenja Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2015. godinu, iznoseći svoje mišljenje o lokalnoj kasi, za koju je rekla da se rebalansom od 15 miliona dinara na poziciji „finansiranje iz drugih izvora“, skoro uopšte ne menjaju ostale pozicije budžeta, a pre svega, izvorni prihodi, ali i uz kritiku da budžet nije investicioni, što je opozicija i na ranijim sednicama potencirala, Radmila Gerov, predsednica odborničke grupe LDP se osvrnula i na saradnju sa medijima u ovoj budžetskoj godini. Tačnije, na nedavno završen konkurs opštine Negotin i rešenje o dodeli sredstava iz budžeta opštine za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja, a za koji je izdvojeno 9, 2 miliona dinara.
„Iz budžeta je za ove namene izdvojeno 9, 2 miliona dinara, uz dodatnih 300 000 dinara, na ime sufinansiranja projekta učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenje profesionalnih i tehničkih standarda u oblasti javnog informisanja. Dakle, skoro 10 miliona dinara, što znači da nam informisanje vredi polovinu sredstava opredeljenih za četiri srednje škole. Zbog toga ali i zbog obećanja da će se sredstvima iz budžeta finansirati, u okviru dodele sredstava iz budžeta opštine za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja, direktni prenosi sa skupštinskih zasedanja, što je nama u opoziciji veoma važno jer smatramo da javnost treba da zna kako se u lokalnom parlamentu izglasavaju odluke koje nisu uvek u interesu građana opštine Negotin, a mi iz LDP redovno ukazujemo na propuste i greške, pitam kako se dogodilo da se sredstva raspodele na način na koji je to urađeno. Pitam se otkada je u interesu opštine Negotin finansiranje portala Telegrafa i šta će to televizije, poput Moto Boema ogranka TV Trans u Negotinu, za tri miliona dinara, Best televizije Zaječar za dva miliona dinara ili TV Istok Salaš za skoro 1, 4 miliona dinara, prenositi i izveštavati za te novce. Pitam i zašto Regionalna TV Bor koja je tokom cele prošle i ranijih godina redovno izveštavala iz negotinske opštine, nije dobila deo sredstava za informisanje?“
Na iznete konstatacije šefa OG LDP odgovorio je Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin koji je rekao da on nikada u Skupštini nije dao obećanje da će skupštinska zasedanja prenositi bilo koja medijska kuća i da je reč o razgovorima koje je odbornica vodila sa predsednikom SO, Ljubisavom Božilovićem, a ne sa njim. Takođe, Milovanović je rekao da je o prispelim prijavama na konkurs odlučivala tročlana komisija na predlog profesionalnih udruženja uz podršku Opštinske uprave i da on nije uticao na raspodelu sredstava, tako da odgovore na postavljena pitanja, Radmila Gerov treba da potraži od njih, a ne od Skupštine ili njega lično.
Bila je to jedna od 3 do 4 polemičke epizode na sednici SO Negotin, na kojoj su kao i na svim dosadašnjim odluke izglasavane većinom glasova odbornika koalicije stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke i SPS-a. Sednica je s obzirom na obiman dnevni red potrajala samo oko tri sata efektnog rada, ne računajući dužu pauzu, a od 45 odbornika redovnog skupštinskog saziva, u radu dvanaeste sednice učestvovalo je 40 skupštinara.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2l9m84″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *