Odobren projekat „Beležnica“

0
BOR – Narodnoj biblioteci Bor u Boru odobren je projekat kojim je ove godine, na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za finansiranje i sufinansiranje projekata, tražila sredstva. Na konkurs je samo za oblast izdavačke delatnosti, periodičnih publikacija u umetnosti i kulturi prispelo 120 prijava, a odobreno je 65.
 
Vesna Tešović direktor Narodne biblioteke Bor kaže:
„Ove godine konkurisali smo samo sa jednim projektom i odobren je, dobićemo 50.000 dinara za projekat vezan za Beležnicu, list koji ova ustanove kulture objavljuje godinama. Nismo bili godinama u mogućnosti da honorar dodelimo saradnicima, a znate kako je bez obzira na stalne članove redakcije ipak teško obezbediti saradnike i neke narucente tekstove posebno vezane za istoriju i kulturno nasledje ovoga kraja“
Ove godine Narodna biblioteka Bor na konkurs se prijavila samo sa jednim projektom, zbog problema oko realizacije projekata odobrenih prošle godine, čija je realizacija još u toku jer je novac počeo da pristiže tek krajem godine. Biblioteka uz realizaciju tog projekta ima i druge stalne poslove rekla je Vesna Tešović.

Inače, za odobrenih 65 projekata u oblasti izdavačke delatnosti – periodičnih publikacija u umetnosti i kulturi ministarstvo će ukupno izdvojiti 10, 18 miliona dinara.
50.000 dinara su najmanji iznosi, a najveći 400.000, koliko je odobreno za “Danicu” Vukove zadužbine, “Letopis Matice srpske”, “Književni magazin”, “Mostove”, “Gradac” ili “Gradinu”.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2pavs9″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *