Odobrena dva ERASMUS projekta Mašinsko elektrotehničkoj školi

BOR – Borska Mašinsko elektrotehnička škola dobila je sredstva za učešće u dva programa u okviru međunarodnog projekta ERSMUS plus. Prvi program podrazumeva stručno partnerstvo sa školama u drugim državama, gde bi učenici učestvovali na obukama iz oblasti informacionih tehnologija, veb dizajna, programiranja, računarskih mreža i 3D štampe, a nakon toga bi učenici iz škola iz Turske Portugalije, Italije i Bugarske došli u Bor.

Drugi program podrazumeva borbu protiv nasilja u školama, prvenstveno kroz sport. U njemu takođe učestvuje pet država u kojima će se održati određena sportska takmičenja.

Ovi projekti će trajati dve do četiri godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije tako da će na njima moći da učestvuju u učenici koji u narednom periodu budu upisivali mašinstvo.

Ovo je treća godina kako se u Mašinsko elektrotehničkoj školi realizuju projektu u okviru ERAZMUS-a. Do sada je realizovana stručna obuka nastavnika u Barseloni, Rimu, Pragu i Palermu, a šest učenika je imalo priliku da sa nastavnicima učestvuje na stručnoj obuci u Portugaliji u Bragi, koji su na njoj dobili evropski priznat sertifikat. Prošle godine je takođe trebalo da bude realizovana stručna praksa, ovoga puta u Španiji za veći broj učenika, ali je to odložene zbog epidemiološke situacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.