Održan četvrti Festival nauke

BOR – Četvrti  Festival nauke u Boru Timočki naučni tornado Te eN Te  2015.  okupio je ove godine 27 institucaija ,višeod 500 učesnika i do sada je bio najmasovniji. Među učesnicima  najviše je bilo dece i studenata .

Osnovna škola iz Krivelja donela je teleskop kako bi učesnici mogli da vide tamne mrlje na suncu,ali nismo uspeli. Koristimo ga, inače, u van nastavnim ktivnostima“, rekao je jedan od učenika Festivala.

„Izuzetno smo zadovoljni  interesovanjem za ovakve van nastavne aktivnosti“, rekla koordinator Festivala nauke u Boru Nataša Ranđelović.

Na festivalu nauke bile su prisutne kulturne institucije, nevladine organizacije, osnovne i srednje škole. Prvi put ove godine učestvovala je i Predškolska ustanova „Bambi“ u Boru.

„Imamo veliki broj učenika nižih razrdea koji se ponašaju kao pravi profesionalci. Ozbiljno su shvatili ulogu edukatora i prezentera, a to je i poenta festivala“, istakla je Nataša Ranđelović.

 U sklopu Četvrtog festivala nauke u Boru organizovano je više od 300 različitih naučnih programa u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka.

„Deca u Boru su više opredeljena za društvene nauke, a nama je želja da ih zainteresujemo za prirodne i tehničke nauke i nastavu učinimo zanimljivijom“, dodala je Ranđelović.

Organizatori Četvrtog festivala nauke Timočki naučni tornadu su  Tehnički fakultet, Osnovna škola Dušan Radović i Društvo mladih istraživača Bor.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/0gGYvxc8beo“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *