Održan Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“

BOR – Za učesnike Međunarodnog Festivala folkolora „Zlatno kolo“, održanom sinoć u amfiteatru Doma kulture, Grad Bor je danas organizovao prijem. Članovi pet kulturno umetničkih društava iz Hrvatske, Bugarske i Srbije izrazili su zadovoljstvo kompletnom organizacijom, ali i festivalom koji im je pružio mogućnost da prezentuju kuturu svoga kraja i da upoznaju kulturnu baštinu drugih naroda.

Naš KUD ima predivne nošnje, one su jedinstvene u Hrvatskoj, ali i u celom svetu i često dobijamo nagrade. Zato smo to želeli da prezentujemo i Boranima„, rekao je Srećko Vuković, predsednik KUD-a „Bizovac“.

Osim KUD „Bizovac“ iz Hrvatske, na ovoj manifestaciji učestvovali su još ansambal „Kapanski“ iz Bugarske, KUD „Petar Petrović Njegoš“  iz Lovćenca, „Talija“ iz Beograda, „Polet“ iz Kladova i KUD  grada domaćina. Svi učesnici na ovom prijemu su najavili nastavak druženja i naredne godine.

I na sedmom festivalu folklora, koji je otvorio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, učesnici su bili na visini zadatka. Pokazali su kako se čuva tradicija i kultura, širi ljubav i prijateljstvo među narodima. Nakon pozitivnih utisaka sa festivala folklora u Boru, želja učesnika je da se ova saradnja proširi i na druge oblasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.