Održan turnir Lige mini odbojke u Boru

BOR – U Sportskom centru u Boru organizovan je drugi ovogodišnji turnir Lige mini odbojke „Mosić“. Reč je o takmičenju u odbojci za devojčice do 10 godina, koja se razlikuje od takozvane „velike odbojke“, pre svega po broju igrača na terenu, a potom i po određenim pravilima. Takmičenje je pokrenuto prethodne godine kada je učestvovalo 4 tima sa po dve ekipe, a već u drugoj sezoni u ligi se takmiči osam klubova sa područja istočne Srbije.

Prošlog vikenda mečevi su igrani u Zaječaru gde su domaćini bili odbojkaški klubovi „Timok“ i „Zaječar“, a sada su to „Viner“ i „Volejbor-Tim“ u Boru. Naredni turniri su u Knjaževcu, u Majdanpeku i Negotinu, a završni je u Sokobanji“ rekao je predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar Saša Mitić.

Blizu 150 mladih odbojkašica iz gotovo svih gradova istočne Srbije, na tek drugoj sezoni takmičenja u mini odbojci pokazuje koliko raste popularnost ovog sporta među decom i koliko su namere inicijatora i organizatora bile opravdane.

Takmičenje je za sada u rangu revijalnog u cilju popularizacije odbojke među devojčicama mlađeg uzrasta. Namera organizatora takmičenja, Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar je da liga postane zvanično takmičenje za ovu uzrasnu kategoriju odbojkašica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *