Održana 60. sednica Gradskog veća u Boru

BOR – Gradsko veće u Boru dalo je saglasnost na predlog rešenja o otuđenju poslovnog prostora u javnoj svojini grada Bora u naselju Novi Gradski Centar u ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija. Reč je o poslovnom prostoru površine 120 kvadrata koji će se dodeliti Inženjerskoj komori Srbije koja je jedina učestvovala na javnom nadmetanju, a nakon oglašavanja prodaje ovog objekta.

 “To znači da ćemo narednih godina u Boru imati Inženjersku komoru. Bor zaslužuje da inženjeri imaju svoje mesto za razmenu ideja i iskustava. Na taj način će unapređivati rad Rudnika i ostalih pratećih delatnosti, ali i razvoj grada. U opticaju su bili svi gradovi na području istočne Srbije. Na našu sreću grad Bor je prepoznat kao visokointelektualna sredina gde ima veliki broj inženjera i gde se Inženjerska komora zvanično stacionirala u Boru”, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Saglasnost je data i na predlog odluke o izmeni odluke o utvrđivanju organizacija u oblasti sporta od posebnog značaja za grad Bor kojom se prekida subvencionisanje Ženskog košarkaškog kluba Bor koji ne ostvaruje očekivane rezultate, a račun mu je u blokadi.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predloge rešenja o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja JP “Zoološki vrt” Bor. Razlog ovih izmena je preraspodela sredstava iz subvencija budžeta grada zbog iskazane potrebe za uvećanjem izdvajanja za adaptaciju zimovnika za afričke životinje. Ukupna sredstva iz subvencija umanjuju se za 20.000 dinara.

Na dnevnom redu sednice veća bili su i predlozi o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Bor. O ovim predlozima konačnu reč daće odbornici Skupštine grada Bora na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *