Opština Majdanpek daje u zakup 426 ha poljoprivrednog zemljišta

0

MAJDANPEK – Opština Majdanpek raspisala je Javni oglas za davanje u zakup 426 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u 14 katastarskih opština, koji će biti otvoren do 17. avgusta.

Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju fizička lica koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine i imaju najmanje pola hektara zemljišta u svojini, zatim poljoprivredna gazdinstva sa tri godine aktivnog statusa čije se zemljište graniči sa predmetom zakupa, kao i pravna lica koja su, takođe, u aktivnom statusu tri godine i imaju najmanje 10 hektara sopstvenog zemljišta, na području opštine Majdanpek.

Novina u odnosu na prethodne godine jeste produžen period davanja zemljišta u zakup, sa deset na 15 godina. Takođe, ovoga puta parcele zemljišta koje se nudi u zakup su usitnjene na manje površine, tako da se nadamo da će ove godine biti zainteresovanih, za razliku od prethodne tri godine kada među registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima naše opštine nije bilo interesovanja za zakup“, ističe Dijana Jovanović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Ukoliko bude bilo zainteresovanih ponuđača, obilazak zemljišta po katastarskim opštinama biće organizovan 5, 6. i 7. avgusta, a licitacija 24. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *