Održana izborna skupština Fudbalskog sportskog udruženja „Bor 1919“

BOR- Fudbalski klub Bor, najstariji sportski klub u gradu, formirao je na izbornoj skupštini, upravu koja bi u trebalo da vodi klub na početku drugog veka postojanja. Za predsednika Fudbalskog sportskog udruženja Bor 1919 izabran je Ivan Pešić, a njegovi zamenici biće Tefik Derviši i Branislav Dobromirović. Izbornoj skupštini prisustvovao je i generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski koji je istakao da je i kineska kompanija Ciđin veoma zainteresovana da borski basen nastavi društveno odgovorno poslovanje, da podržava sport i da stvara uslove da se mladi bave zdravim načinima života.

„Moram vam reći da se radi o izuzetno zdravoj i jakoj kineskoj kompaniji koju sam, sa ekipom iz menadžmenta i predstavnicima sindikata posetio prošle nedelje. To je stabilna i jaka kompanija koja puno polaže na zaštitu životne sredine, na čist vazduh i zeleno područje oko rudnika, na bezbednost radnika, pre proizvodnje i finansijske dobiti. Izuzetno je bitno da smo, u slobodnom razgovoru, priupitani upravo od predsednika kompanije, gospodina Čena da li imamo i šta podržavamo u sportu. Rekli smo da nemamo svoj klub, ali da podržavamo fudbal, košarku, rukomet, odbojku… Moj je utisak da je bio oduševljen što se i time bavimo, odnosno što podržavamo sport. Ne mogu govoriti u njegovo ime, ali mogu reći da vidim da će biti podrške. Ako ta podrška dođe i za tim koji je sada izabran, od predsednika do članova nadzornog odbora, ako organizovano krenu, a ubeđen sam da će tako raditi, onda ćemo stvarati zdravu decu, decu koja će sutra, kao i u prethodno vreme, biti i državni reprezentativci, a i giganti i van granica Srbije“, rekao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko- topioničarskog basena Bor.

Na izbornoj skupštini usvojen je i plan i program rada, u kojem je istaknuta namera nove uprave da klub narednih sezona napreduje kroz rangove takmičenja.

„Najveći cilj je Super liga. Bor nikada nije, minulih 20, 25 godina, igrao Super ligu i cilj je da iz godine u godinu preskačemo rangove. Imali smo pomoć RTB-a Bor u dosadašnjem radu, nadamo se da će i lokalna samouprava da se uključi i da pomogne. Konsolidovali smo prvi tim, vratili se posle dve godine u takmičenje, prvi smo na tabeli. Konsolidovali smo i mlađe kategorije koje se takmiče u regionu istočne Srbije i koje su u vrhu tabele“, rekao je Ivan Pešić, novoizabrani predsednik OFK Bor.

Na izbornoj skupštini Fudbalskog sportskog udruženja „Bor 1919“ usvojene su i promene Statuta kluba, koji je usaglašen sa pravilnicima Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, a izabrana su i četiri člana Upravnog, kao i tri člana Nadzornog odbora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *