Održana opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

NEGOTIN – Najuspešnija, u kategoriji mlađeg uzrasta, među 20 prijavljenih osnovaca, prvo mesto je izborila Mia Stanković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“, drugo  Ema Orelj iz OŠ „Branko Radičevič“, a treće Milici Jevremović, iz iste škole.  Žiri je za govor poezije Lani Mikić, učenici OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova dodelio Pohvalu ovogodišnje smotre.
U srednjem uzrastu takmičara, a reč je o osnovcima od 5. do 8. razreda, među 13 učesnika trijumfovala je Marija Šamić, đak OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova. Osnovna škola „Vera Radosavljević“  je u ovoj kategoriji imala čak dva veoma uspešna predstavnika. Drugo mesto je pripalo Katarini Lukić, a treće Luni Jovanović. Pohvalom je nagrađena njihova drugarica iz OŠ „Branko Radičević“ – Sanela Simić.
Među 17 srednjoškolaca  najbolje ocene žirija dobio je Boris Lukić, učenik Tehničke škole u Negotinu, koji je i prošle godine bio najuspešniji na opštinskom takmičenju. Drugo mesto je osvojio Željko Stanojević, učenik Negotinske gimnazije, treće Jana Čeklanović, učenica Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, četvrto Tina Borongić iz Negotinske gimnazije, a peto Marija Petrović, iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“. Pohvalu je dobila Marija Uzelac, član Krajinskog književnog kluba.    
Nadmetanje u govoru poezije na Opštinskoj smotri u Negotinu pratio je žiri u sastavu mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Miroslav Stojmenović iz Zaječara i Nenad Radosavljević iz Boljevca, takođe profesori srpskog jezika i književnosti.
Opštinsku smotru recitatora „Pesniče naroda mog“ organizovali su Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ i Dom kulture „Stevan Mokranjac“ . Na Okružnoj smotri koja će biti održana 23. aprila u Boru negotinsku opštinu predstavljaće  ukupno 11 recitatora, po 3 u mlađem i srednjem uzrastu i 5 u starijem uzrastu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.