Održana prezentacija predloga Strategije razvoja Bora za desetogodišnji period

0

Evropska unija je opredelila 40 miliona evra iz fondova pretpristupne pomoći  za finansiranje programa lokalnog razvoja u zemljama, potencijalnim kandidatima za članstvo. Program u Srbiji vodi Ministarstvo za evropske integracije, a realizuje Kancelarija UN za projektne usluge. Programom je obuhvaćen i Grad Bor.

BOR – U Boru je održana javna prezentacija nacrta Strategije razvoja urbanog područja grada. Strategijom se određuju prioriteti i ciljevi u nekoliko osnovnih oblasti, sve mere za dalji razvoj urbane sredine, kao i predlozi održivih projekata. Rađena je u saradnji sa EU pro plus programom za lokalni razvoj. Nacrt startegije obuhvata period od 10 godina.

Strateški projekti su identitet urbanog područja, zelena energetska tranzicija i urbana mobilnost, inovativna i pametna ekonomija, društveno blagostanje i upravljanje teritorijalnim razvojem. U okviru njih dati su ciljevi i mere i određeni projekti“ naglasila je Dragana Nikolić Negranović zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam, građevinsko-komunalne, imovinsko-pravne i stambene poslove u Gradskoj upravi Bor.

Javni uvid u Strategiju razvoja urbanog područja grada Bora moguć je do 18.novembra. Sva zainteresovana lica mogu na sajtu Grada Bora u odeljku javni pozivi pristupiti ovom dokumentu, preuzeti ga ili dostaviti primebde, predloge i sugestije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *