Srbija Ziđin Majnin posle požara pomaže porodici Čokanović iz Metovnice

0

U požaru koji je pre dva dana izbio u domaćinstvu Čokanović u Metovnici nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Vatrogasci su požar gasili više od pet sati, a u pomoć je posle toga pritekla kompanija Srbija Ziđin Majning.

BOR – U noći između nedelje i ponedeljka u domaćinstvu Negoslava Čokanovića u selu Metovnica pored Bor izbio je požar u kome je potpuno izgoreo pomoćni objekat i mehanizacija koja je bila u njemu, većina namirnica, novi traktor i alat. Delimično je oštećena i kuća, a veća šteta izbegnuta je zahvaljujući brzoj reakcija vatrogasaca iz Bora i Zaječara, koji su požar gasili od ponoći do ranih jutarnjih sati i komšija koji su pomogli. U požaru nije niko povređen, a materijalna šteta procenjuje se na 15 do 20 hiljada evra.

Građevinski sektor kompanije Srbija Ziđin Majning u kome i Negovan radi odmah se organizovao, poslao namirnice, a u saradnji sa rukovodstvom kompanije, poslata je i mehanizacija kako bi se pomoglo u raščišćavanju i uklanjanju ostataka od požara i saniranju posledica, a ova kompanija obezbediće i finansijsku pomoć.

„Čim smo saznali za požar organizovali smo se i pritekli u pomoć. Kolega Negoslav je nadzornik radionice u našem građevinskom sektoru, koji savesno i odgovorno obavlja svoj posao. On je deo našeg tima, naš kolega kog cenimo i naravno da ćemo uraditi sve da pomognemo njegovoj porodici da prebrodi ove teške trenutke. U ovom objektu im je bila smeštena celokupna oprema, poljoprivredne mašine, traktori, razni alati, tu je bilo i skladište hrane i zimnice. Sve je to izgorelo. Procenjuje se da je pričinjena šteta između 15.000 i 20.000 evra. To je veliki iznos, ali nije nenadoknadiv. Najvažnije je da niko od ukućana i članova porodice nije povređen. Namirnice smo već obezbedili, uputili smo naše kolege sa mehanizacijom kamionom i kombinjerkom, da im pomognu da se ovaj prostor raščisti, a kolege u kompaniji su se već organizovale pa ćemo naravno i novčano pomoći. Njima je sada svaka pomoć dobrodošla, a na našu svakako mogu da računaju. Upravo iz tog razloga, a obzirom na to da dolaze hladniji dani potrudićemo se svi zajedno da im pomognemo, da se Negoslav i njegova porodica što pre vrate svakodnevnim aktivnostima i nesmetano nastave svoj život.“ – rekao je Vu Janhui, zamenik rukovodioca u Službi za površinske radove Srbija Ziđin Majninga.

Prema nalazu nadležnih službi, uzrok požara bio je kratak spoj i eksplozija sijalice, od koje se upalilo ambar, a vatra se nakon toga proširila i zahvatila pomoćne objekte i mehanizaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *