Održana sednica Odbora Narodne Skupštine Srbije u Kladovu

KLADOVO – Na 15. sednici republičkog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, u Kladovu, razmatrani su izveštaj o poslovanju JP EPS u protekloj godini sa izvodom poslovanja do 2023., kao i izveštaj o radu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za poslednji kvartal protekle godine. Rečeno je da i pored nepredviđenih okolnosti nastalih kao posledica pandemije kovida-19, proizvodnja uglja i energije u EPS-u u 2020. godini je bila stabilna i obezbeđeno je pouzdano snabdevanje strujom svih potrošača. Ove preduzeće je prethodnu godinu završilo sa neto dobitkom nakon oporezivanja od 16,2 milijarde dinara i ostvarenim prihodima više od 283 milijarde dinara, za 2 procenta više od planiranog.

Epidemija kovida promenila je način na koji se turističke destinacije promovišu. U Srbiji je neadekvatna ili nedovoljna prateća infrastruktura  veliki problem gotovo svih lokalnih samouprava u oblasti turizma, saopšteno je na sednici ovog Odbora.

U turizmu Srbije prethodne godine zabeleženo je više od milion noćenja domaćih gostiju, a očekivano usled pandemije opao je broj stranih posetilaca. Domaćem turizmu je neophodno veće regionalno povezivanje, kao i osmišljeniji marketinški pristup naglasili su predstavnici TO Srbije na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, u Kladovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *