Počela izgradnja pogona fabrike „Jumko“ u Rudnoj Glavi

0

RUDNA GLAVA, MAJDANPEK – U Rudnoj Glavi najvećem seoskom naselju u opštini Majdanpek, koje broji preko dve hiljade stanovnika i jednom od većih sela u Srbiji, tokom poslednjih nekoliko godina dosta je urađeno na poboljšanju uslova i kvaliteta života. Novi izgled dobili su osnovna škola „Branko Perić“, odnosno fiskulturna sala, Dom kulture, seoska ambulanta, uređen je centar sela, a i rekonstruisana je i novim asfaltom presvučena glavna ulica.

Još jedan korak više u razvoju ovog sela biće otvaranje pogona fabrike Jumko iz Vranja. Naime, u blizini sportskih terena, u Rudnoj Glavi je već počela izgradnja pogona, koji bi trebalo da počne da radi do Vidovdana, kako je i bilo najavljeno početkom aprila, prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovom selu.

U ponedeljak je izliven temelj, na koji će biti postavljen odgovarajući montažni objekat. Istovremeno, počela je i obuka budućih radnica, šivača u fabrici Jumko u Vranju, tako da se sve planirane aktivnosti odvijaju utvrđenom dinamikom“, dodaje Danijel Stojanović, predsednik Izvršnog odbora Mesne zajednice Rudna Glava.

Prema najavi Stojanovića, u pogonu vranjske fabrike u Rudnoj Glavi posao bi trebalo da dobije između 80 i 100 radnika, uglavnom žena, razne kvalifikacione i starosne strukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *