Održane „Igre bez granica“ u Metovnici

BOR, METOVNICA- Na trećim „Igrama bez granica“ u borskom selu Metovnica okupilo se 150 mališana od prvog do četvrtog razreda iz svih osnovnih škola opštine Bor i jedne iz Zaječara. Deca su se nadmetala u  timskim igrama, koje su osmislili njihovi učitelji, i sa puno elana i oduševljenja učestvovala u takmičenjima.

Učestvujem u puno igara, ali najviše volim vijaču“, rekla je devojčica iz Metovnice.

Ja najviše volim da se družim sa decom iz drugih škola“, dodao je njen drug koji ,takođe, učestvuje u igrama.

Ideju o dečijim sportskim igrama pokrenuo je direktor osnovne škole u Metovnici, jer, po njegovom mišljenju, krajnje je vreme da se selu vrati značaj koje je nekada imalo.

Organizovanje ove i sličnih manifestacija ima za cilj da decu zadržimo na selu“,kaže direktor škole u Metovnici Dejan Marković.

Cilj nam je da se deca druže i da se socijalizuju, dodaje Radmila Petković, predsednik Učiteljskog društva Bor.

Opština Bor je od uvek podržavala ovakve manifestacije, a to će činiti i u narednom periodu.

„Lepo je  podržati manifestacije za mlade koje imaju perspektivu i postaju tradicionalne“, rekao je Srećko Zdravković, član Opštinskog veća  u Boru.

Nakon sportskog nadmetanja, učenici su posetili vodenicu potočaru, staru više od veka i poljoprivredno gazdinstvo u Metovnici. Organizatori „Igara bez granica“ su Osnovna škola u Metovnici i Učiteljsko društvo Bor, a  pokrovitelji Opština Bor, Rudarsko topioničarski basen Bor i kompanija „Rakita“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.