Održani zborovi meštana u najstarijim borskim gradskim mesnim zajednicama

0

BREZONIK, SEVER, BOR – U mesnim zajednicama Brezonik i Sever organizovani su zborovi meštana posvećeni planiranju budžeta Grada Bora za narednu godinu. Zborovima su, kao i u selima prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, nadležnih preduzeća i ustanova. Na sastancima se razgovaralo o nastavku asfaltiranja i uređenju sporednih puteva, o izgradnji kanalizacije u pojedinim ulicama, o temeljnijem odvoženju smeća i divljih deponija, kao i o proširenju javne rasvete…

Poseban problem žitelja u ovim, rubnim delovima Bora je negativan uticaj rudarskih aktivnosti na infrastrukturu, stabmene i druge objekte i na puteve, kojima kako je rečeno i dalje prolaze teški kamioni. Predstavnici Grada Bora su obećali pomoć u okviru svojih ingerencija i mogućnosti.

Jedna od najstarijih gradskih mesnih zajednica u Boru je „Sever“. Dotrajalost atmosferske kanalizacije i slaba uređenost puteva koji povezuju rubne delove naselja su najizraženiji komunalno-infrastrukturni problemi meštana.

U okviru planiranja budžeta Grada Bora za 2023. godinu, zborovi u ostalim gradskim mesnim zajednicama biće organizovani narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *