Odvoženje smeća iz sela

BOR – Radnici Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru tokom septembra će početi organizovano odvoženje smeća iz seoskih sredina. U dogovoru sa predstavnicima mesnih zajednica narednih dana biće određen tačan broj kontejnera, mesta na kojim će biti postavljeni  i koliko će domaćinstava biti obuhvaćeno.

„Zakonska obaveza je, ali i želja lokalne samouprave je da imamo što čistije vodotokove i uopšte  životnu sredinu“,rekao je direktor JKP treći oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

Za početak kontejneri će biti postavljeni u selima bližim Boru, Slatini, Oštrelju, Brestovcu i Zlotu  i to na mestima do kojih vozila mogu doći . U zavisnosti od zahteva meštana u planu je da se smeće odvozi i iz udaljenijih sela.  
„Imaćemo problem u selima u kojima ne postoji centar  nego većina stanovništva živi na pojatama po okolnim brdima“ , dodao je Orsovanović.

Zahvaljujući  budžetskom fondu  za zaštitu životne sredine  narednih dana biće obezbeđeno još 300 novih kontejnera, što  će uz postojeće, biti dovoljno za sva sela. Cena odvoženja smeća je ista kao u gradu, 120 dinara po članu domaćinstva.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x36qe91″ allowfullscreen ]
Odvoženje smeća iz sela, 13. septembar 2015… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *