Operativni centar u Boru odlično organizovan

BOR-Volonteri Operativnog centra Grada Bora, u prethodna dva dana, posetili  su blizu stotinu naših sugrađana starijih od 65 godina kojima je neophodna pomoć. Oni najčešće traže da im se obezbede namirnice, lekovi i uputi za lekarske preglede. Centar je obuhvatio sve potrebe naših sugrađana.

Zamolio bih naše sugrađane da vide da li može neko od rođaka, komšija i prijatelja da im pomogne. Nije nam teško, da ih obilazimo, ali moramo da budemo humani i pružimo pomoć onima kojima treba. Pomažu nam i upravnici zgrada, a imamo centre i u selima“, rekao je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

Uz operativni centar Grada Bora pomoć našim sugrađanima su ponudili udruženja građana, sportska udruženja, trgovinski lanci.

U Tekijanki imamo kase samo za naše volontere, što nam ubrzava rad, a javljaju se sugrađani, nude automobile i druge vrste pomoći“, dodao je Milikić.

Volonteri su veoma dobro opremljeni i lako ih je prepoznati.

Volonteri se lako prepoznaju, jer imaju identifikacije sa imenom, prezimenom i identifikacionim brojem. Opremljeni su, takođe, zaštitnim maskama, rukavicama i dezinfekcionim sredstvima“, dodao je član Gradskog veća Srećko Zdravković.

I sva vozila koja su volonterima na raspolaganju takođe će biti obeležena određenim znakom. Operativni centar raspolaže sa 370 ovlašćenih volontera, polovina njih je već prošla određenu obuku i svakoga dana  raste broj onih koji žele da pomognu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.