Opremanje vrtića u Srbiji

BOR – Ministarstvo prosvete Republike Srbije, UNICEF, USAID i Rotari klub Bor realiziju projekat opremanja radnih soba u dečijim vrtićima širom Srbije. Tim povodom je u Boru organizovan sastanak predstavnika učesnika projekta i Grada Bora, kojem su između ostalog prisustvovala i tri guvernera oblasti u okviru fondacije Rotari international. Resorno ministarstvo određuje vrstu opreme, obaveza UNICEF-a je da obučava 12.000 radnika u ustanovama širom Srbije, dok organizacija USAID i fondacija Rotari International su finansijeri. Namera je da se u svakom gradu opremi bar po jedno obdanište, kao i da svaka lokalna zajednica osmisli akcije koje će, između ostalog doprineti kvalitetnijem boravku dece u vrtićima. Nosilac aktivnosti je borski Rotari klub.

Želimo da damo maksimalnu podršku klubu koji razmišlja o našoj budućnosti, o budućnosti dece iz predškolskog uzrasta. Da u saradnji sa UNICEF-om odradimo opremanje desetine zabavišta širom naše zemlje. Da na taj način omogućimo kvalitetnije obrazovanje najmlađe populacije, a u skladu sa programom UNICEF-a. Ono što moram da napomenem da u ovoj godini naše velike projekte i sva sredstva koja prikupimo, pored Rotari fondacije, koje date iznose uvećevaju za dvostruko, ove godine nam je partner USAID, koji je sve donacije iz Srbije i sveta, značajno uvećao. To znači da imamo odlične uslove da radimo i uveren sam da će te vi iz Bora biti ponosni na vaš Rotari klub koji će širom Srbije uručivati i opremati te radne sobe po zabavištima“  naglasio je Danilo Ljevnaić, guverner distrikta.

Zahvaljujući USAID i UNICEF-u i Ministarstvu prosvete koje je dalo saglasnost da se ovaj projekat radi na teritoriji Srbije, Grad Bor će sigurno učestvovati i dati finansijsku i svu neophodnu pomoć u skladu sa mogućnostima, jer se očekuju dobri rezultati i to iz dva razloga. Prvi je da projekat vode odgovorni ljudi koji znaju šta hoće, a drugi razlog je što je reč o humanitarnim aktivnostima koje su pre svega usmerene ka našim najmlađim sugrađanima, odnosno bavi se i edukacijom koju je, takođe ovaj projekat predvideo“ istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Realizacija projekta će biti usklađena sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Inače, ovo je jedan od pet velikih projekata koje posredno ili neposredno fondacija Rotari international realizuje u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *