Opština Bor preuzela brigu o gradskom stadionu

BOR – Ustanova Sportski centar i Opština Bor preuzele su ove nedelje gazdovanje nad stadionom Fudbalskog kluba Bor i pomoćnim prostorijama. Ova odluka doneta je posle četiri meseca razgovora sa različitim predstavnicima kluba i roditeljima dece koji u njemu treniraju, a poveravanje upravljanja ovim objektom javnoj ustanovi pokazalo se kao jedino rešenje.

„Četiri meseca smo se raspravljali o tome šta se dešava na stadionu FK Bor, o tome ko sa njime upravlja, ko ne upravlja i na kraju smo morali da presečemo, jer ne vredi da dozvoljavamo da ljudi koji ne znaju šta žele i šta mogu, vode našu decu i omladinu. U nekoliko navrata smo razgovarali sa nekakvim predstavnicima kluba i roditelja. Na kraju smo se dogovorili i juče je napokon Ustanova Sportski centar ušla u prostorije FK Bor. Više neće moći niko da ucenjuje Opštinu Bor niti politiku koju vodim ja kako predsednik. Naša deca imaju pravo da se bave sportom na kvalitetan način, mi za po izdvajamo značajna sredstva i ne možemo da dozvolimo da bilo ko iz ličnih razloga ili interesa okreće priču. Dogovorili smo se i Sportski centar će stvoriti sve uslove da tamo deca mogu da treniraju i da imaju barem minimum tehničkih uslova za rad.  Za početak dobiće grejanje i vodu, a zatim ćemo da uredimo prostorije i teren.“ – kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor

Cilj je da deca dobiju sve uslove za treniranje, jer su prostorije uglavnom ruinirane, a teren u lošem stanju. O ovom objektu nadalje će brinuti Ustanova Sportski centar.

Deca koja treniraju u klubu podeljena su u četiri uzrastne kategorije, a omladinska selekcija bila je u jesenjem delu prva u regionu istočne Srbije dok su kadeti bili četvrti. Koliko će novca biti potrebno za uređenje prostorija za sada nije poznato, a o tome će se znati više kada opštinske službe završe predmer i proračun potrebnih radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *