Opština Kladovo izdvojila pet miliona dinara za Lokalni akcioni plan zapošljavanja

KLADOVO – U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, filijalom u Boru, opština Kladovo je uradila Lokalni akcioni plan. Ove godine urađena su dva programa: Program stručne prakse i Program zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih sa evidencije Nacionalne službe u Kladovu. Gordana Gramić, rukovodilac Odeljenja za privredu i društvene delatnosti LER opštine Kladovo, kaže da planirana sredstva za realizaciju ova dva programa u budžetu opštine Kladovo iznose pet miliona dinara.

Od tih pet miliona, tri miliona smo planirali za realizaciju programa Stručne prakse i na ovaj način će deset mladih ljudi sa visokom stručnom spremom kod poslodavaca steći stručnu praksu, jer će im to biti zapravo prvi posao nakon završene škole“.

Gordana dodaje da je za drugi program zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, opština Kladovo izdvojila ove godine dva miliona dinara.

Ovim programom poslodavci od opštine dobijaju 200 hiljada dinara po teže zapošljivom licu i u obavezi su da to lice ostane u radnom odnosu narednih godinu dana. Ovde se najčešće radi o licima koja su starija od 50 godina i koja teže nalaze posao“.

Ovim programima biće obuhvaćeno 20 lica. Ako se tome doda i devet lica koja su našla posao kroz program Gerontodomaćica koji takođe finansira opština Kladovo i više je nego očigledno da ove mere daju rezultate. Oba konkursa su u toku, a rezultati će biti poznati do kraja jula, kada se očekuje i realizacija ugovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *